Skip to content Skip to footer

Prototyping

Wat is 3D prototyping? Eigenlijk is het een andere naam voor 3D printen. Het is een productietechniek die wordt gebruikt om digitale bestanden om te zetten naar een tastbaar model of object. Zo’n 3D model wordt middels 3D prototyping laagje voor laagje opgebouwd met behulp van onze geavanceerde 3D printers en de bijbehorende filamenten. Zo kunnen er op een simpele manier sieraden, onderdelen of schaalmodellen geproduceerd worden. Deze techniek bestaat al meer dan 25 jaar, alleen is de basis techniek van 3D prototyping de afgelopen paar jaar veel toegankelijker geworden voor de normale consument. Verder zijn er ook bedrijven opgestart, die zijn gespecialiseerd in het printen van 3D objecten, waaronder Laat je 3D printen.

Als u een 3D prototype wilt laten produceren, is dat handiger door dat middels een partij te doen zoals Laat je 3D printen. We zijn namelijk gespecialiseerd in 3D modellen printen en hebben inmiddels jarenlange ervaring en duizenden 3D objecten uit mogen printen. Hoe werkt Laat je 3D printen? Dat is vrij eenvoudig, u stuurt het 3D bestand naar ons door en wij printen het voor u uit. Het doorsturen van een 3D object kan op twee verschillende manieren. De eerste methode is om het via onze configurator te doen, dan ziet u ook gelijk wat de kosten bedragen. De tweede methode is om uw 3D prototype door te sturen via de mail. Wij voorzien u dan van een prijsopgave voor het 3D model. Doe dit ook vooral als u meerdere exemplaren van hetzelfde ontwerp nodig hebt, wellicht kunnen we de kosten voor u drukken. Let er wel op dat we alleen kunnen werken met STL bestanden, maar deze zijn eenvoudig te maken met Blender, Fusion360 en Google Sketchup.

Wellicht het belangrijkste voordeel om te kiezen voor Laat je 3D printen is het overzichtelijk houden van de kosten. U hoeft namelijk geen 3D printer en de daarbij horende 3D filamenten aan te schaffen. Verder werkt Laat je 3D printen met een van de beste 3D printers van dit moment, dus wij garanderen dat het 3D object van uitstekende kwaliteit is. Een ander voordeel is dat u kunt profiteren van onze jarenlange ervaring. De specifieke eigenschappen van de filamenten zijn bekend bij ons, en hiermee kunnen we dus rekening houden welke voor uw project de beste keuze is. Dus als u vragen heeft over het printen van een 3D object of de kosten hiervan, stel ze dan gerust en wij geven u graag de benodigde uitleg. Kortom: Bij Laat je 3D printen bent u aan het juiste adres als het om 3D prototyping gaat.

De waardering van laatje3dprinten.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.